• 27.11.2016 kl. 15:14

Solnedgang
 

 • 17.11.2016 kl. 20:12

Eplekake med smuldrelokk

Heisan! I går etter skolen fikk jeg utrolig lyst til å bake litt, og kom derfor på å tenke på eplekake med smuldrelokk! Nam! Vi var i familie selskap på søndag og tanten min lagde så gode kaker, blant annet en eplekake, som smakte utrolig godt! Jeg fikk oppskriften av henne, og satte i gang med bakingen. Det som skiller seg litt ut fra denne eplekaken, til en annen, er at det ikke er en typisk "kakedeig" Den består av kokte epler og et smuldrelokk. Et kakestykke med litt vaniljeis er helt eventyrlig! Jeg anbefaler virkelig å bake denne kaken, neste gand du får lyst på noe godt! Det er en veldig enkel oppskrift, som er gjort på 1, 2, 3.Ingredienser:

4 epler 

200 gram smør

200 gram mel (Jeg brukte spelt)

200 gram sukker (jeg brukte kokosblomstsukker)

Det du gjør, er å sette på ovnen på 230 grader. Så skreller du eplene, og skjærer dem i skiver. Jeg brukte fire epler, og det passert perfekt til formen jeg brukte. Jeg brukte en paiform, så kaken ble ganske stor. Om du vil ha en litt mindre kake, så er det bare å redusere oppskriften, men om det skulle bli for mye smuldredeig, så er det bare å legge den i kjøleskapet, så kan du lage en ny porsjon senere.

Etter at eplene er skrellet, og skjært i skiver, koker du dem til de blir myke. Så legger du epleskivene i formen, og lager smuldredeigen. Det er rett og slett så enkelt som å blande ingrediensene sammen til en smuldredeig. Smuldre smuldredeigen med hendene over epleskivene, og sett kaken litt over midten i ovnen. Når du har satt kaken inn i ovnen, skrur du ned varmen til 200 grader. La kaken stå i ca. 20-30 minutter. Følg med på kaken, og sette kaken i midten i ovnen hvis den ikke er helt ferdig enda og allerede har fått en sprø topp.

Når kaken er ferdig, er det bare å nyte! Serveres gjerne med litt vaniljeis! Nam! 

 • 15.11.2016 kl. 18:59

Juletiden nærmer seg med stormskritt

Hei! Tenk at det snart er jul da dere! Jeg gleder meg så utrolig mye til at snøen legger seg på bakken (Det har vært litt snø allerede, men den er smeltet bort). Det er så koselig å handle julegaver, som jeg liker å gjøre med familien min! Tenk at om litt over fire uker til er julen her! Det er så mye glede i julen, og jeg gleder meg til å kunne si: God jul! hehe. 

I forrige uke lagde jeg noen pepperkaker, som smakte supergodt! Det har en veldig egen smak til julen, og julestemningen kommer med en gang man smaker! Jeg prøvde ut en oppskrift jeg så på nettet og de smakte!
 

Oppskriften er veldig enkel:

100 gram smør

1,5 dl honning

2 egg

450 gram spelt eller annet mel

1 ts bakepulver

2 ts kanel

en halv ts hvit pepper

en ts ingefær

1 ts nellik

1 ts anis

1 ts kardemomme
Slik gjør du: Smelt smør og honning på middels temperatur i en kjele. Avkjøl når det er smeltet sammen. Deretter blander du inn ett og ett egg om gangen. 

Deretter blander du inn mel, bakepulver og krydder i en kjøkkenmaskin. Så rører du inn smør, honning og eggene som du akkurat hadde blandet sammen. 

La deigen stå å heve i ca en time eller mer. 

Forvarm ovnen til 175 grader. Kjevle ut deigen og trykk pepperkaker av den. Legg pepperkakene på et stekebrett med bakepapir. Stekes i ovnen i 9 til 12 minutter. De er veldig gode! Har du bakt pepperkaker i år?

 • 01.11.2016 kl. 16:37

Sjokoladeboller med dadler

Hei alle sammen! I dag fikk jeg veldig lyst til å bake! Jeg så litt rundt på nettet og fant fine bilder av sjokoladeboller dyppet i kokos. Dette så utrolig godt ut, så jeg tittet på oppskriften, og så at vi hadde alle ingrediensene hjemme. Oppskriften består av 15 dadler, en ts kanel, en ts kardemomme, en til to ts med kokosolje, en til to ts kokosblomstsukker, to til tre ts 100% kakao.

Du velger selv om du vil ta alle ingrediensene i en blender eller om du veldger å mose dadlene på en fjøl og deretter tilsetter resten. Jeg bruke en blender fordi dadlene var litt harde, så jeg tilsatte litt vann. Men jeg tror det går fint å blande alt sammen på en fjøl. Når alle ingrediensene er blandet sammen til en tykk konsistens, bruker du en teskjee og hendene dine til å lage små boller. Dette dypper du i kokos, eller annet topping etter eget ønske. Du kan også bruke hakkede nøtter. Når bollene er dekket med kokos, setter du de i kjøleskapet til de skal spises.Dette ble resultatet, og det ble utrolig godt!

Er du glad i kombinasjonen mellom kokos og sjokolade?

  

 • Maren

  Hei! Jeg heter Maren, og jeg er 16 år! På fritiden går jeg på dans, som er noe jeg trives veldig godt å gjøre! Jeg har en stor interesse for sunn mat, livsstil og skjønnhet som jeg har lyst til å skrive mye om på bloggen min! Jeg håper du vil lese bloggen min!


  KONTAKT


  maren.witbro@gmail.com

  Søk

  Bla i bloggen


  Kategorier

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
  hits