• 17.11.2016 kl. 20:12

Eplekake med smuldrelokk

Heisan! I går etter skolen fikk jeg utrolig lyst til å bake litt, og kom derfor på å tenke på eplekake med smuldrelokk! Nam! Vi var i familie selskap på søndag og tanten min lagde så gode kaker, blant annet en eplekake, som smakte utrolig godt! Jeg fikk oppskriften av henne, og satte i gang med bakingen. Det som skiller seg litt ut fra denne eplekaken, til en annen, er at det ikke er en typisk "kakedeig" Den består av kokte epler og et smuldrelokk. Et kakestykke med litt vaniljeis er helt eventyrlig! Jeg anbefaler virkelig å bake denne kaken, neste gand du får lyst på noe godt! Det er en veldig enkel oppskrift, som er gjort på 1, 2, 3.Ingredienser:

4 epler 

200 gram smør

200 gram mel (Jeg brukte spelt)

200 gram sukker (jeg brukte kokosblomstsukker)

Det du gjør, er å sette på ovnen på 230 grader. Så skreller du eplene, og skjærer dem i skiver. Jeg brukte fire epler, og det passert perfekt til formen jeg brukte. Jeg brukte en paiform, så kaken ble ganske stor. Om du vil ha en litt mindre kake, så er det bare å redusere oppskriften, men om det skulle bli for mye smuldredeig, så er det bare å legge den i kjøleskapet, så kan du lage en ny porsjon senere.

Etter at eplene er skrellet, og skjært i skiver, koker du dem til de blir myke. Så legger du epleskivene i formen, og lager smuldredeigen. Det er rett og slett så enkelt som å blande ingrediensene sammen til en smuldredeig. Smuldre smuldredeigen med hendene over epleskivene, og sett kaken litt over midten i ovnen. Når du har satt kaken inn i ovnen, skrur du ned varmen til 200 grader. La kaken stå i ca. 20-30 minutter. Følg med på kaken, og sette kaken i midten i ovnen hvis den ikke er helt ferdig enda og allerede har fått en sprø topp.

Når kaken er ferdig, er det bare å nyte! Serveres gjerne med litt vaniljeis! Nam! 

Mia

18.11.2016 kl. 10:55
Ser fantastisk ut❤️

Maren

18.11.2016 kl. 14:09
Mia: Tusen takk! Den er det!
 • Maren

  Hei! Jeg heter Maren, og jeg er 16 år! På fritiden går jeg på dans, som er noe jeg trives veldig godt å gjøre! Jeg har en stor interesse for sunn mat, livsstil og skjønnhet som jeg har lyst til å skrive mye om på bloggen min! Jeg håper du vil lese bloggen min!


  KONTAKT


  maren.witbro@gmail.com

  Søk

  Bla i bloggen


  Kategorier

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
  hits