• 15.11.2016 kl. 18:59

Juletiden nærmer seg med stormskritt

Hei! Tenk at det snart er jul da dere! Jeg gleder meg så utrolig mye til at snøen legger seg på bakken (Det har vært litt snø allerede, men den er smeltet bort). Det er så koselig å handle julegaver, som jeg liker å gjøre med familien min! Tenk at om litt over fire uker til er julen her! Det er så mye glede i julen, og jeg gleder meg til å kunne si: God jul! hehe. 

I forrige uke lagde jeg noen pepperkaker, som smakte supergodt! Det har en veldig egen smak til julen, og julestemningen kommer med en gang man smaker! Jeg prøvde ut en oppskrift jeg så på nettet og de smakte!
 

Oppskriften er veldig enkel:

100 gram smør

1,5 dl honning

2 egg

450 gram spelt eller annet mel

1 ts bakepulver

2 ts kanel

en halv ts hvit pepper

en ts ingefær

1 ts nellik

1 ts anis

1 ts kardemomme
Slik gjør du: Smelt smør og honning på middels temperatur i en kjele. Avkjøl når det er smeltet sammen. Deretter blander du inn ett og ett egg om gangen. 

Deretter blander du inn mel, bakepulver og krydder i en kjøkkenmaskin. Så rører du inn smør, honning og eggene som du akkurat hadde blandet sammen. 

La deigen stå å heve i ca en time eller mer. 

Forvarm ovnen til 175 grader. Kjevle ut deigen og trykk pepperkaker av den. Legg pepperkakene på et stekebrett med bakepapir. Stekes i ovnen i 9 til 12 minutter. De er veldig gode! Har du bakt pepperkaker i år?

 • Maren

  Hei! Jeg heter Maren, og jeg er 16 år! På fritiden går jeg på dans, som er noe jeg trives veldig godt å gjøre! Jeg har en stor interesse for sunn mat, livsstil og skjønnhet som jeg har lyst til å skrive mye om på bloggen min! Jeg håper du vil lese bloggen min!


  KONTAKT


  maren.witbro@gmail.com

  Søk

  Bla i bloggen


  Kategorier

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
  hits